Activities Members ikebana arrangements

Arrangementer med med 2 eller flere containere 6. marts 2021

Lørdag, d. 6. marts
Emne: Arrangement med 2 eller flere containere
Sogetsu Textbook, blå s. 14-17
Demonstration v/Aliza Stern
Blomster og container efter eget valg.

De fem vaser er mindre arrangementer, der er beregnet både mod en væg og et arrangement midt på et bord.
De to arrangementer med to vaser er til placering mod en væg.
I alle arrangementer er der brugt blomster fra haven og enkelte købte. Kalligrafien er japansk. Den fulde tekst lyder: ‘Yama wa yobu banzei no koe’ (Bjergene (gen)lyder af ‘banzei’ (hurrah) råb). Ikebana arrangementet er forsøgt præsenteret som i en Tokonoma (en forhøjet niche eller alkove i det traditionelle japanske hus).
Jeg har fokuseret på enkelhed: en påmindelse om forår, men også en hilsen til Japan. Den 3. marts er det pigernes dag, Hina Matsuri, i Japan.
Til alle arrangementer er der brugt japansk keramik. De fem små hedder Guinomi, Sake kopper. De høje vaser hedder Tokkuri, Sake flasker. Igen en fejring af forår og pigernes dag, Hina Matsuri. 
Kirsebærtræerne er allerede i blomst på Japan’ s sydlige ø Kyushu.
God fornøjelse
Aliza

Preview in new tab(opens in a new tab)

Lise Øvlisen

Pia Bøgh
Jeg lod mig inspirere af at Aliza brugte sake-kopper og flasker til sine smukke arrangementer – så som vaser brugte jeg et lidt sjovt te-sæt med en fræk plettet kat på gul baggrund (Hina-matsuri arrangement er jo traditionelt i gul og pink), og blomsterne er en beskeden pink pelargonie. Altså lidt et kombineret “flere vaser” og “pigernes dag” arrangement.

Inger Triblers kommentar:
En rigtig god ide med dit lille sjove te-sæt. Godt tænkt at du bruger flere containere, som emnet er, og kombinerer det med farverne, der bruges til “pigernes dag”, Hina-matsuri. Arrangementet spejler sig også smukt i bordpladen.

Bente Baierby

Inger Triblers kommentar til begge arrangementer:
Du har løst opgaven flot. Smukke farver, og brudesløret er jo fantastisk. Det er en superfin overgang mellem den store og lille container. Fint fotograferet.

Bente Baierby

Inger Tribler
Jeg har valgt to containere, som jeg selv har lavet. De er ens, men forskellig størrelse. Jeg har brugt en trold lærk (bemærk de små grønne skud) og en tulipan.

Ulla Nielsen
Jeg stjal idéen med sake kopperne og lavede det til et lille tema med vintergækker og lidt mos – “Emerging Spring”.
Jeg har nogle bitte-bitte små kenzans fra den søde ejer af Boutique Taeko. Jeg savner både hende og hendes dejlige butik.
Det andet arrangement er franske anemoner i forskellige stadier. Jeg er blevet helt forelsket i franske anemoner og deres udvikling fra knop til de næsten er visne. Det er også sjovt at sætte dem i tre forskellige vinkler, så man kan betragte blomsterne henholdsvis forfra, bagfra og fra siden.
Og så fik jeg lyst til at sætte min lille antikke japanske elfenbensfigur (arvestykke fra min oldefar) sammen med anemonerne.

Ulla Nielsen

Inger Triblers kommentar til begge arrangementer:
Så fint og optimistisk. Det er også en god beskrivelse af dine arrangementer og tankerne bag.
Fine sakekopper med vintergækkens udvikling. Det giver forventning om forår.
Franske anemoner er en herlig blomst at bruge i Ikebana, og en god ide at arrangementet kan ses fra flere sider.

Vivi Woetmann
Dette meget enkelte arrangement, er med en gren af rød forårsgyvel, (der dufter rigtig meget) og blade af min stueplante fingerphilodendron.

Inger Triblers kommentar:
Den røde forårsgyvel er elegant sammen med bladene fra din fingerphilodendron. Et enkelt og fint arrangement, som lever helt op til emnet.

Mette Hallas-Møller
Mit arrangement er i een container (med fire vaser i en). Alt er fra min have her i Portugal: En akaciegren, mini-påskeliljer, udensdørs orchidé, spanske margueritter og succulenter.

Inger Triblers kommentar:
Det er et meget smukt og feminint arrangement. Pink og gult, som bruges til “pigernes dag” i Japan, er en flot farvekombination og let og fint arrangeret. Hvor må det være skønt at have så mange blomster i sin have på denne årstid. En smuk container.